Syksy tekee pikkuhiljaa tuloaan, joten myös kevytautojen ilmestyminen liikenteeseen alkaa olla jo nurkan takana. Kevytautoja koskeva lainsäädäntö on nyt loppusuoralla; luonnokset ovat käyneet lausuntokierroksella ja nyt vain odotellaan Traficomin ja valtioneuvoston virallisia kevytautojen määräyksiä ja asetuksia.

Rajoittimille haettava virallinen hyväksyntä

Entä milloin sitten saamme lopulliset määräykset ja asetukset selville? Näillä näkymin viralliset säädökset julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa, viimeistään syyskuun aikana. Kun säädökset ovat voimassa, voidaan E-Cruise-kevytautorajoittimelle hakea virallista hyväksyntää.

Kevytautorajoittimen hyväksymisprosessi edellyttää järjestelmän huolellista testausta sekä selkeiden toimintamallien luomista laitteen asennukseen ja asetusnopeuden tarkistukseen. Lisäksi jokaisen henkilöautomallin soveltuvuus kevytautoksi on testattava.

Jokainen rajoitin & automalli -yhdistelmä täytyy testata huolellisesti.

 

Kevytautolaki astuu voimaan 1.11.2019

Itse kevytautolaki astuu voimaan 1.11.2019, jonka jälkeen päästään julkaisemaan hyväksytyillä rajoittimilla testattuja kevytautomalleja. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joudumme vielä hieman odottelemaan, että pääsemme muutoskatsastamaan sen ihka ensimmäisen kevytauton ja päästämään sen liikenteeseen.

Syksyä odotellessa!

 

Tutustu Traficomin Kevytautot-osioon.

Lue lisää kevytautouutisia.